Lekdetectie

Niemand zit te wachten op een lek in huis. Eenmaal het toch voorkomt, moet er snel actie ondernomen worden door middel van lekdetectie om de gevolgschade of waterschade ervan zoveel mogelijk te beperken. De oorzaak van het probleem is niet altijd zo snel achterhaald. Eerst merkt u ergens vochtplekken op of merkt u dat een houten vloer bol komt te staan. Uw rekening van het water is hoger dan normaal en u wilt weten wat hiervan de reden is. Kortom, de gevolgschade van lekkages in leidingen of afvoeren kunnen eindeloos zijn.Bij Delex zijn wij in het bezit van de kennis en geavanceerde apparatuur om stap voor stap de juiste diagnose te stellen van uw probleem zonder onnodig breekwerk. Na iedere interventie wordt er een uitgebreid verslag opgemaakt dat u kan gebruiken om verdere stappen te ondernemen.

Delex lekdetectie onderzoekt volgende problemen:

 • Lekken in daken;
 • Lekken in leidingen;
 • Lekken in afvoeren;
 • Lekken in het CV-systeem;
 • Lekken aan de vloerverwarming.

Dankzij de geavanceerde apparatuur van Delex vinden wij snel de oorzaak van uw probleem.

Technieken

Technieken bij Delex zijn thermografie, endoscoop, camera inspectie, akoestische lekdetectie, traceertechniek, drukproef, vochtmeting, leidingdetector, kleurstofdetectie, rookdetectie, impulsstroommeetechniek:

Thermografie

Met deze techniek is het mogelijk temperatuurverschillen contactloos in kaart te brengen. Deze toepassing wordt vooral gebruikt bij het zoeken van lekkages die te maken hebben met temperatuur. Denk hier aan lekken in warmwaterleidingen of lekken in de vloerverwarming. Deze techniek kan ook worden toegepast bij bijvoorbeeld lekken op platte daken. Door het temperatuurverschil van water en het bouwmateriaal kunnen wij deze techniek gebruiken om de juiste diagnose te stellen.

Endoscoop

Via deze techniek zijn wij in staat met een beweegbare camera in ruimtes te gaan die niet toegankelijk zijn. Hierdoor kunnen wij onder een douchebak of badkuip controleren op een eventuele lek. Zo voorkomt u onnodige breekwerken.

Camera inspectie

Via camera inspectie kunnen wij binnenin de afvoerleidingen zoeken naar fouten die eventuele geurhinder of lekkages vooroorzaken. Eenmaal een fout gevonden is, kunnen wij door een leidingdetector exact bepalen waar het lek zich bevindt in de afvoerleiding.

Akoestische lekdetectie

Een lek in een leiding heeft altijd een bepaalde wrijving. Deze wrijving is afkomstig van stromend water. Via deze meettechniek kunnen wij bepalen waar en in welke leiding er zich een lek bevindt.

Traceergastechniek

Door een leiding dat een lek bevat onder druk te zetten met een veilig traceergas, is het mogelijk een lek op te sporen. Met speciale meetapparatuur meten wij de concentratie van gas op verschillende punten. Afhankelijk van deze resultaten kunnen wij de locatie bepalen waar een lek zich bevindt.

Drukproef

Door leidingen onder druk te zetten en te houden, is het mogelijk om via manometers te controleren of deze leidingen drukverlies vertonen. Eenmaal een drukverlies is vastgesteld, kan men verdergaan met de leiding met drukverlies te onderzoeken.

Vochtmetingen

Delex is in het bezit van verschillende soorten vochtmeters om het vochtpercentage in bouwmaterialen te controleren. Deze metingen zijn van belang om de oorzaak van het lek of van het probleem te achterhalen.

Leidingdetector

Via een leidingdetector kunnen we leidingen in een gebouw lokaliseren door gebruik te maken van verschillende soorten frequenties. Deze methode is handig bij het zoeken van lekken of om te bepalen waar welke leidingen lopen.

Kleurstofdetectie

Door een speciale vloeistof te mengen met water en vervolgens in afvoeren te laten lopen, kunnen we met UV licht gemakkelijk lekken opzoeken afkomstig van de gekozen afvoerleidingen.

Rookdetectie

Met deze methode kan Delex eventuele lekken opsporen door rook onder druk in afvoerleidingen te blazen in de desbetreffende afvoerleiding. Deze methode is ook inzetbaar om rook met druk onder dakbedekkingen zoals bijvoorbeeld roofing of rubber te blazen. Zo is het mogelijk lekkage in daken op te sporen.

Impulsstroom meettechniek

Deze techniek is inzetbaar om lekkages in daken op te sporen. Door impulsstromen via het schadebeeld naar het dak te sturen, is het mogelijk om met de juiste metingen de lekkage in het dak te vinden.

Vochtbestrijding

Vochtproblemen, schimmel, muffe geur of condensatie. Iedereen heeft al weleens gehoord van deze problemen en vaak wordt hier te weinig aandacht aan gegeven. Toch zijn deze problemen het teken van aanslepende gevolgen en zijn ze niet te onderschatten. Wist u dat de meeste problemen in een gebouw rechtstreeks of onrechtstreeks te maken heeft met vocht?

Herkent u de onderstaande problemen?

 • Pleister- of verflagen die afbladeren of loslaten.
 • Loslaten of buigen van plinten.
 • Loskomen van behang.
 • Donkere plekken op plafond, binnen- of buitenmuur.
 • Schimmels
 • Een muffe geur.
 • Schimmel op kledij, lederwaren.
 • Schimmel op meubilair (controleer achterkant van kasten, zetels,)
 • Ongedierte zoals zilvervisjes of stofluizen.
 • ’s Morgens condensatie op de ramen.
 • Condensatie op de keldermuren.
 • Zout uitbloedingen (wit poeder op de muur)
 • Water in de kelder.


Weet u dat 19/20 bedrijven de foute diagnosestellen en daarom niet de juiste of te dure oplossing aanbieden?

Weet u dat 90% van lekkende kelders niet lekken?

Weet u dat opstijgend grondvocht nooit een oorzaak is? En dat injecteren tegen het zogenaamde opstijgen vocht enkel en alleen het probleem verdoezelt?

Weet u dat te weinig ventileren nooit een oorzaak kan zijn?

Weet u dat vochtproblemen in je slaapkamer kan ontstaan zijn in de kruipkelder?

Weet u dat een riool afkomstig van je garage condensatie kan vooroorzaken in je slaapkamer op de 1ste verdieping?

Bij Delex volgen wij nooit de massa maar denken wij OUT OF THE BOX

Mogelijk is u vochtprobleem trouwens gedekt door u verzekering!

Hoe gaat Delex te werk bij vochtbestrijding?

Heeft u een vochtprobleem en weet u niet goed hoe beginnen? Vochtproblemen hebben vaak verschillende oorzaken. Bij Delex zijn wij in het bezit van de juiste knowhow om al u vochtproblemen in kaart te brengen en vervolgens op te lossen d.m.v. verschillende technieken.

1ste stap

Wanneer u contact opneemt met Delex vragen wij u eerst om u situatie te omschrijven. Vervolgens wordt er een vrijblijvende offerte gemaakt om bij u thuis een expertise u te voeren. Hiervan ontvangt u een uitgebreid verslag met foto’s waarin alle mogelijke gebreken duidelijk staan in omschreven.

2de stap

Wanneer er verschillende oorzaken zijn vastgesteld die grondig dienen te worden gecontroleerd en geanalyseerd. Wordt een duidelijke vrijblijvende offerte gemaakt om de nodige onderzoeken uit te voeren. Dit kan gaan van hoge resolutie camera onderzoek in u afvoerbuizen tot het controleren van eventuele ontbrekende waterkeringen.

Mogelijk zijn er hier oorzaken die gedekt kunnen worden door u verzekering.

3de stap

Vervolgens worden alle vaststellingen duidelijk beschreven in een nieuw verslag met foto’s. Indien van toepassingen worden bij alle vaststellingen een oplossing aangeboden met een duidelijk vrijblijvende prijsofferte.

Waarom zeker op Delex beroep doen bij mogelijke lekkages of vochtproblemen?

Om lekken op te sporen maakt Delex gebruik van geavanceerde apparatuur en hebben we een ruime expertise om onnodig breekwerk te voorkomen en om snel tot de juiste oplossing te komen.

Uitgebreid verslag

Delex stelt steeds de juiste diagnose na onderzoek van alle mogelijke lekrisico’s. Hierna ontvangt u een uitgebreid verslag waarin u stap voor stap leest welke stappen u best onderneemt om lekkages en de gevolgschade hiervan weg te nemen.

Herkent u de onderstaande problemen?

 • Pleister- of verflagen die afbladeren of loslaten.
 • Loslaten of buigen van plinten.
 • Loskomen van behang.
 • Donkere plekken op plafond, binnen- of buitenmuur.
 • Schimmels
 • Een muffe geur.
 • Schimmel op kledij, lederwaren.
 • Schimmel op meubilair (controleer achterkant van kasten, zetels,)
 • Ongedierte zoals zilvervisjes of stofluizen.
 • ’s Morgens condensatie op de ramen.
 • Condensatie op de keldermuren.
 • Zout uitbloedingen (wit poeder op de muur)
 • Water in de kelder.

 

 

Niemand zit te wachten op een lek in huis. Eenmaal het toch voorkomt, moet er snel actie ondernomen worden door middel van lekdetectie om de gevolgschade of potentiële waterschade ervan zoveel mogelijk te beperken. De oorzaak van het probleem is niet altijd zo snel achterhaald. Eerst merkt u ergens vochtplekken op of merkt u dat een houten vloer bol komt te staan. Uw rekening van het water is hoger dan normaal en u wilt weten wat hiervan de reden is. Kortom, de gevolgschade van waterlekken in leidingen of afvoeren kunnen eindeloos zijn.

Bewaren

Bewaren

Top