Lekdetectie nodig?
Delex spoort waterlekken op in leidingen, daken, plafond, vloeren, …
Niemand zit te wachten op een waterlek. Snel de lekkage opsporen is de boodschap!
Je hebt een lek in een leiding, dak, plafond of vloer? Via lekdetectie gaan we snel tot actie over om het waterlek op te sporen en de gevolgen van de waterschade zoveel mogelijk te beperken. De oorzaak van een lekkage is meestal niet eenvoudig te achterhalen. Je merkt vochtplekken op of de houten vloer komt bol te staan. Misschien is je waterrekening abnormaal hoog. De gevolgschade van waterlekken in leidingen of afvoeren kan echter bijzonder groot zijn. Bij Delex zijn wij in het bezit van de kennis en geavanceerde apparatuur om stap voor stap de juiste diagnose te stellen zonder onnodig breekwerk. Na iedere lekdetectie-interventie wordt er een uitgebreid verslag opgemaakt dat je kan gebruiken om verdere stappen te ondernemen. De gemaakte onkosten kan je in sommige gevallen zelfs indienen bij je verzekering.
Vochtproblemen, schimmel, muffe geur of condensatie in huis?
Meestal wordt hier weinig aandacht aan besteed. Toch zijn deze problemen het teken van een ernstige situatie: wist je dat de meeste problemen in een woning of gebouw rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met vocht? Bij Delex kan je terecht voor opsporen van lekkages in:
-
Waterleidingen
-
Afvoerleidingen
-
Cv-installatie
-
Terrassen
-
Parkeergarages
-
Kelders
-
Gevels en ramen
-
gasleidingen
-
Dampkap afvoeren
-
Rookgaskanalen
-
Tuinberegening
-
Waternetwerken
Technieken
Hieronder vind je een overzicht van enkele technieken die we toepassen
Impulsstroom meettechniek voor platte daken
Deze techniek is inzetbaar om lekkages in daken op te sporen. Door impulsstromen via het schadebeeld naar het dak te sturen, is het mogelijk om met de juiste metingen het lek te vinden.
Camera-inspectie
Via camera-inspectie zoeken we binnenin de afvoerleiding naar fouten die eventuele geurhinder of lekkages veroorzaken. Eenmaal we de fout vinden, bepalen we met een leidingdetector exact waar het lek zich bevindt.
Vochtmeting
Delex beschikt over verschillende soorten vochtmeters om het vochtpercentage in bouwmaterialen te controleren. Deze metingen zijn van belang om de oorzaak van een lek of probleem te achterhalen
Kleurstofdetectie
Door een speciale vloeistof te mengen met water en vervolgens in de afvoer te laten lopen, detecteren we met UV-licht de lekken.
Thermografie
Met deze techniek van lekdetectie brengen we temperatuurverschillen contactloos in kaart.
Thermografie wordt vooral gebruikt bij het zoeken naar lekkages die te maken hebben met temperatuur.
Voorbeelden hiervan zijn lekken in warmwaterleidingen of in de vloerverwarming. Deze techniek wordt ook toegepast bij bijvoorbeeld lekken op platte daken. Door het temperatuurverschil van water en het bouwmateriaal gebruiken wij deze techniek om de juiste diagnose te stellen.
Traceergas
Door een leiding dat een lek bevat onder druk te zetten met een veilig traceergas, sporen we het lek op.
Met speciale meetapparatuur meten wij de concentratie van gas op verschillende punten. Afhankelijk van
deze resultaten kunnen wij de exacte locatie bepalen waar het lek zich bevindt.
Rookdetectie
Met deze methode spoort Delex eventuele lekken op door rook onder druk in afvoerleidingen te blazen.
Rookdetectie is ook inzetbaar om rook met druk onder dakbedekkingen zoals bijvoorbeeld roofing of rubber
te blazen. Zo is het mogelijk lekkage in daken op te sporen.
Akoestisch
Een lek in een leiding heeft altijd een bepaalde wrijving. Deze wrijving is afkomstig van stromend water. Via deze meettechniek bepalen we akoestisch waar het lek zich bevindt.
Endoscoop
Met de endoscooptechniek gaan we met een beweegbare camera in ruimtes die niet toegankelijk zijn.
Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld onder een douchebak of badkuip controleren of en waar er lekken zijn. Zo voorkom je onnodige breekwerken.
Leidingdetectie
Via een leidingdetector lokaliseren we de leidingen in een gebouw door gebruik te maken van verschillende soorten frequenties.
Leidingdetectie is handig bij het zoeken van lekken of om te bepalen waar welke leidingen juist lopen.
Drukproef
Door leidingen onder druk te zetten en te houden, controleren we via manometers of deze leidingen drukverlies vertonen. Eenmaal het drukverlies is vastgesteld, gaan we verder met de leiding om het drukverlies te onderzoeken.