Dakisolatie drogen

 Platte daken

Drogen van een dak

Voorkom meer schade.

Nadat er water onder de dakbedekking is gekomen is het haast onmogelijk om deze natuurlijk te laten drogen. Meestal ontdek je dit pas nadat er een lekkage is ontstaan aan doorvoeren in de betonlaag (denk hier aan lichtpunten of uitzetvoegen). Water onder de dakbedekking is meestal afkomstig van een lek in de dakbedekking maar kan ook afkomstig zijn van water onder de isolatieplaten tijdens de opbouw van het dak met regenweer. 

 

Eerst een grondig onderzoek.

Vooraleer je kan starten met een droogproces moet de oorzaak achterhaald worden. Met onze lekdetectie technieken sporen wij de oorzaak op en vatten dit samen in een uitgebreid fotoverslag.

Nadien zal er beslist worden of een droging noodzakelijk is.

Wat als je het niet doet?

1. Door de warmte van de zon kunnen er hoge dampdrukken ontstaan waardoor er zich blazen gaan vormen in de dakbedekking met kans op meerdere lekkages.
2. De isolatiewaarden zal dalen waardoor het energieverbruik zal stijgen.
3. Er is kans op schimmelvorming en het rotten van hout.
4. Langdurige lekkages door het nadruppen.

Bekijk hier praktijk voorbeelden 

 

Drogen van een dak

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit 2 delen:

1. Aan de ene kant zal er warme gedroogde lucht onder dakbedekking worden geblazen, warme droge lucht heeft de eigenschap veel vocht te kunnen opnemen.
2. Aan de andere zijde zal een vacuümsysteem worden gemonteerd die de natte lucht aanzuigt. Vervolgens zal deze natte lucht door een waterafscheider stromen waardoor het water zal worden opgevangen en de aangezogen lucht zal vervolgens worden gefilterd om schadelijke schimmelsporen niet te verspreiden. Uiteindelijk zal het water worden weggepompt naar een afvoer.

Delen

 

Is je dakisolatie ook nat geworden? Of dreigt een oplevering van jullie project letterlijk in het water te vallen?